Lámete si hlavu nad tím, jaký dárek vaše blízké skutečně nadchne a udrží si svou hodnotu celé roky? V tom případě pro vás máme dobrou zprávu: na e-shopu Zlaťáky najdete pestrou nabídku mincí a slitků, které představují perfektní dárek v mnoha ohledech. Přesvědčte se sami.

Vymýšlení dárku, který bude zajímavý, praktický i hodnotný dá pěkně zabrat. Není divu, že mnoho lidí svou snahu vzdá a svým známým věnuje bankovky v obálce. Ve skutečnosti ale existuje dárek, který splňuje všechny zmíněné požadavky: jsou to drahé kovy. Nejen, že mají svou uměleckou hodnotu, ale také ztotožňují dokonalý prostředek k ochraně úspor před inflací.

Pro jaké události se investiční kovy hodí aneb Mince jako dárek

Dalším benefitem drahých kovů je, že poslouží jako originální dárek pro příležitost speciálního charakteru. A to například:

  • ke svatbě,
  • k oslavě výročí (stříbrná či zlatá svatba),
  • k porodu,
  • k narozeninám,
  • k narození dítěte,
  • k svátku.

Co všechno najdete v nabídce?

Při výběru mincí či slitků máte téměř bezmezné možnosti.

Pokud sháníte drahý kov k narození dítěte, na Zlaťácích se vám jistě budou zamlouvat zlaté tolary a stříbrné dukátky, které jsou jako stvořené pro takovou příležitost. Pro novomanžele se perfektně hodí svatební mince, zatímco pro oslavence narozenin zase mince s jeho oblíbenými motivy. V nabídce snadno najdete modely s historickou, zvířecí, astrologickou či cestovatelskou tematikou, a to od nejprestižnějších světových mincoven.

Zlaté mince - rok krysy
Zlaté mince – lunární série, zdroj fotografie: Zlaťáky

Jakým parametrům věnovat pozornost?

I když motiv hraje klíčovou roli, nepřehlédněte ani další parametry. Za zmínku stojí například ryzost nebo celkový náklad. Čím vyšší ryzost (nejvzácnější je 999,9/1000 Ag nebo 999,9/1000 Au) a čím nižší počet vyražených kousků, tím cennější investiční kov je. Podívejte se také, v jaké formě jsou mince či slitky vyhotovené. Pokud zahlédnete informaci o kvalitě Proof, pak se dočkáte vysoce leštěného povrchu té nejvyšší kvality.

Jak zabalit mince jako dárek?

Každý, kdo pořídí dárek, řeší ještě jednu podstatnou otázku: jak ho zabalit, aby vypadal aspoň trošku k světu. U mincí je to snadné. Na Zlaťácích v sekci Sběratelské potřeby najdete široký výběr dárkových obalů na mince, a to ve formě luxusních dřevěných krabiček. Vnitřek je vystlaný molitanovou výplní a sametem, což krabičce dodává punc exkluzivity a atraktivity.

Navíc máte jistotu, že se povrch kovu nepoškrábe a udrží si svůj lesk dlouhá léta. To platí zvlášť u zlatých a stříbrných mincí kvality Proof, u nichž musíte dbát na maximální opatrnost – jak při manipulaci, tak při skladování.

Zlaté mince v dřevěné krabičce, zdroj fotografie: Zlaťáky

Nezapomeňte přidat osobní vzkaz

Mince či slitky nepochybně představují originální dárek pro muže i ženy všech věkových kategorií. Ať už nakonec zvolíte jakýkoliv druh investičního kovu, nezapomeňte do dárkové krabičky vložit také vzkaz nebo přáníčko. Uvidíte, že kombinace drahého kovu a milé zprávy potěší vaše blízké ze všeho nejvíce.

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *